Brødrene Skogens berømte fiskesuppe – bedre fiskesuppe finner du ikke. Ferdig snakka!

«Konseptet hos Engelsviken Brygge Fiskerestaurant er enkelt og genialt – førsteklasses lokale råvarer levert fra nabo’n, tilberedt og servert av dyktige fagfolk. Jeg reiser med glede ens ærend fra Oslo for en ny porsjon av Brødrene Skogens berømte fiskesuppe.»

Engelsviken ligger et snaut kvarters kjøretur nordvest for Fredrikstad, helt ute ved Oslofjorden, med øya Rauer som en buffer for vær og vind på yttersiden.

Det lille stedet er et gammelt lokalsamfunn bygget opp rundt fiskeindustrien. Her finner man fiskebåter, rekebåter, båtslipp, sesongåpen nærbutikk, campinplass… og naturligvis fiskerestauranter – attpåtil to stykker!

Her på bryggekanten ligger årsaken til bloggerens besøk: leverandøren av Brødrene Skogens fiskesuppe.

I følge restaurantens egen hjemmeside (ekstern lenke), startet det hele med en fiskesuppe og en drøm i 1995. Brødrene Skogen – i nabohuset, og den vesle lokaljenta med bein i nesa viste seg å bli en god kombinasjon. I 1999 overtok hun driften – og resten er fiskesuppehistorie.

Den fyldige suppa er smekkfull med forskjellige typer fisk og grønnsaker.

Ryktene om «Brødrene Skogens berømte fiskesuppe» hadde nådd bloggern, som sammen med sin beste halvdel lett byttet ut den kommende hotellmiddagen i Fredrikstad, med en mastodont av en suppeskål i havgapet. Og for et bytte!

Det kan nevnes at «Brødrene Skogens berømte fiskesuppe» kommer i to størrelser. Vi valgte heldigvis den store. Da ble nytelsen ekstra stor. Skulle du mot formodning ønske noe annet, finner du menyen her (ekstern lenke).

Et mer passende maritimt sted å spise en rykende fersk fiskesuppe finner man knapt.

Ryktene sier at en ikke ubetydelig del av kundene her er stamkunder, som kommer igjen og igjen. Vi forstår godt hvorfor…og ja, vi kommer tilbake.

Restauranten lever til de grader opp til omtalene vi hadde lest før besøket. Vi er begge svært glade i fiskeretter og fiskesuppe. Vi mener derfor i all beskjedenhet å ha bittelitt kompetanse og erfaring når vi høyst uhøytidelig kårer Brødrene Skogens berømte fiskesuppe til den beste fiskesuppen vi har spist. Ferdig snakka.

Sommeridyll.

I over 20 år har Engelsviken vært et fast stoppested for mang en sommergjest, båtfamilie eller ivrig Evert Taube-entusiast. Her holdes også store og små musikalske arrangementer igjennom sommermånedene.

I andre etasje finner man en pub med passende servering for de som er gode og mette etter fiskesuppa.

Like i nærheten finner du også Engelsvikøy. Dette friluftsområdet har en barnevennlig sandstrand og flotte svaberg. Her finner du også turområder og kyststi. Vel verdt et besøk før eller etter fiskesuppemiddagen.

Det maritime utemiljøet er naturligvis tatt med inn.

Kommer du hit midt i høysesongen, kan det være lurt å ta en telefon på forhånd og reservere bord. Vi var heldige og slapp inn uten reservasjon, men like etterpå var det fullt – naturlig nok.

Både utsikt og service var upåklagelig.

Kilder: wikipedia.no, engelsvikenbrygge.no

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..