Storesand Teltplass på Hvaler – campingplassen hvor tiden (nesten) står stille. [Nå med oppdatert informasjon fra juli 2020]

«Tenk deg en campingplass midt inne i en nasjonalpark hvor det kun er lov med telt, ikke campingvogner eller bobiler. Du må gå 300 – 800 meter fra parkeringsplassen til teltplassen. Trillevogn til utstyret får du selvsagt låne gratis. Driften gjøres på ubetalt basis av frivillige. DET er ferie anno 1960. Velkommen til Storesand Teltplass i Ytre Hvaler Nasjonalpark anno 2020.»

Her er det tid for stillhet og livsnytelse.

OPPDATERING: Den originale teksten til denne bloggen ble skrevet i 2016. I juni 2020 bygget Storesand Teltplass nye toalett/dusj-og caféanlegg. Dette har de klart på en glimrende måte, uten at det har gått ut over atmosfæren og opplevelsen – snarere tvert i mot.

Er du på utkikk etter en ferie- eller helgetur litt utenom det vanlige? Har du fått nok av bil- og mopedkjøring seint og tidlig på campingplassen? Vil du senke skuldrene litt ekstra og få fram minnene fra en svunnen ungdomstid da campingtur var synonymt med telttur?

Da vil jeg anbefale å ta en tur til Storesand Teltplass ved Skjærhalden på Kirkøy i Hvaler kommune. Kommunen består av 833 øyer, med kommunesenteret på Skjærhalden.

photo-25-07-14-19-45-22
Livet blir ikke stort bedre enn dette.

Teltplassen opererer med hyggelige døgnpriser. Overskuddet som genereres på Storesand går tilbake til investeringer i plassen og bygninger. Stiftelsen Storesand SA drifter plassen på frivillig basis og ingen tar ut lønn.

Det nye hovedbygget ble åpnet i juni 2020. En krevende byggeperiode var endelig over. Det er ikke lett å bygge i disse coronatider, opplyste driver av kaféen.

Det er svært god plass til alle som vil bo her. Det er derfor ikke nødvendig å bestille på forhånd. Du får ikke reservert heller forresten…

Parkér bilen, last opp tralla med utstyr, finn deg en ledig teltplass, stikk innom administrasjonsbygget og betal.

OBS! Med bakgrunn i Corona-situasjonen, MÅ alle overnattinger bestilles på forhånd i år. Drop-in vil beklageligvis bli avvist, opplyser teltplassen på sin hjemmeside.

Mannen bak disken ved innsjekkingen forteller at ganske mange kommer tilbake etter første natta og forlenger oppholdet. Jeg forstår godt hvorfor. Denne plassen er rimelig unik.

– En familie som skulle være her  en helg, forlenget til 3 uker, forteller Vidar Thyness, bak disken i kiosken.

Sommer, sol, late dager på en teltplass fra 1960-tallet.

Det er litt uvant å ikke se biler noen steder. Det hviler en spesiell ro over stedet. Alle rusler bedagelig rundt og nyter sommeren.

Ikke en bil å se, bare stillhet og ro.

Det virker nesten som det er en egen type mennesker som bor på slike plasser. Her deler man gjerne både grillkull og grill i bytte mot en hyggelig prat.

Vil du bo litt for deg selv, er det bare å finne seg en plass.

Det er god plass her, og du plasserer teltet hvor du vil.

Administrasjons- og kaféen til høyre og de nye toalettene og dusjene til venstre. Trallene og trillebårene bruker du til bagasjen hvis du vil slippe å bære.

Det er flotte bade- og solemuligheter her. Det er også satt ut griller flere steder på stranda og svabergene.

Her serveres enkle greie retter av svært trivelige drivere.

Menyen er enkel, grei og god, med ymse småretter, is, vafler, kaffe mm.

Det nye dusj- og toalettanlegget har allerede blitt svært populært.

De nye byggene har en overraskende moderne utforming og design. Her er det også lademuligheter for mobiltelefoner. Selv om vi liker å bo på en 60-talls teltplass, trenger vi strøm til mobilen, må vite.

photo-26-07-14-12-05-03
På grensa til Sverige

Man bør også ta båtturen fra Skjærhalden til Strømstad med M/S Vesleø II. En fantastisk naturskjønn tur i norsk og svensk skjærgård.

Parkering med fendere.

For oss som ikke liker trange parkeringsplasser, er Storesand perfekt. Jeg har hver gang funnet trygg og god plass med beskyttende furuer rund baut.

Les mer her:

Hjemmesiden til Storesand Teltplass

Ytre Hvaler Nasjonalpark

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..