Tour du cap d’Antibes, Côte d’Azur, France

«Halvøya Cap d’Antibes er nok mest kjent som tilholdsstedet til en rekke milliardærer, deres villaer og megayachter. Heldigvis finner man i tillegg en ca. 9 km lang nydelig fottur/kyststi langs ytterkanten av halvøya, bedre kjent som Tour du cap d’Antibes.»

Vi har vært her i Antibes flere ganger, men det var først NÅ vi tilfeldigvis snublet over denne turen. Turen står også som nr. 1 på TripAdvisor sin liste over ting man bør gjøre her.

Turen går i ytterkanten av store deler av halvøya – delvis på asfalterte gater, og delvis på stier. Turen starter og slutter ved 🅿️- skiltet på kartet. Skjermdump fra Google.

Det anbefales å starte på parkeringsplassen Parking de la Garoupe ved Chapelle de la Garoupe. Her står du gratis hele dagen.

På nett står det at turen er 4,8 km. Min app målte den til ca 9. Beregn minst 3,5 timer på turen. Skal du bruke de oppgitte 2, rekker du ikke å se noe, bade eller nyte utsikten.

Bil er et «must» hvis du skal komme deg rundt på en hensiktsmessig måte. Foto: Laila Kristoffersen

Ved kapellet er det også en liten kafé, Le Bistrot de Curé, hvis du ønsker en matbit før eller etter turen.

Vegetasjonen er svært så frodig og grønn ennå.

Et viktig tips 1: det anbefales å gå turen «Clockwise” – med klokken! Stien er tidvis smal, og det er greit å slippe å møte flere hundre mennesker på turen.

En frankofil nordmann fra Oslo, kan gjerne gå og drømme om ett av disse husene.

Turen starter i et rolig boligområde, med flotte villaer og lite trafikk. Her er det bare å se og nyte. Halvøya er beplantet med høye Aleppo-furuer, i tillegg til palmer og gudene-vet-hva. Pent er det i alle fall.

Foto: fransk/irsk ung kvinnelig turist fra Irland, bosatt i Paris på 10-ende året. PS: broren hadde vært på ferie i Norge!

Etter en liten stund kommer man ned til havet og Côte d’Azur. Herfra er det bare å glemme tid og sted og bare nyte at man lever.

Plage de la Garoupe. Siste vannhull på en god stund.

Har du ikke med godt med drikke i sekken, er dette stedet å fylle tanken.

Foto: Laila Kristoffersen

Her starter «selve turen». Vi forlater asfalten og følger en sti på ytterkanten (svært bokstavelig) av halvøya noen km.

Ja da, dronen er med. Plage de la Garoupe 119 m.o.h.

Du trenger ikke så mye annet en gode joggesko på denne turen, i tillegg til godt med drikke.

Baie des Milliardaires d’Antibes er naturlig nok et svært populært badested.

Turtips 2: Forresten, husk badebukse! Det er en rekke flotte bademuligheter langs løypa. Du vil ikke gå glipp av å bade i Baie des Milliardaires d’Antibes, eller Bay of Antibes Billionairs.

Turen går i ytterkant langs hele henne halvøya – og enda lengre.

De enorme eiendommene på halvøya eies i dag i hovedsak av utenlanske interesser. Château de la Croë, som tidligere var residensen til Hertugen av Winsor, eies i dag av en russisk milliardær.

Château de la Garoupe ble bygget av det britiske parlamentsmedlemmet og baron av Aberconway, Charles McLaren. Pablo Picasso leide også huset en periode. Også denne eiendommen eies i dag av en russisk milliardær.

Det er lagt mye arbeid i å tilrettelegge for fotturister langs hele kyststien. Foto: Laila Kristoffersen.

De lange og høye steinmurene langs hele kyststrekningen, har som hovedformål å beskytte naturen mot kreftene fra havet. Uten murene ville det meste av vegetasjon vært borte, opplyser franske myndigheter.

Man kan finne sin egen stille plass i sola, til tross for mange spreke turister langs stien.

Siste del av Tour du cap d’Antibes går i et mer trafikert gatesystem, med tidvis en god del trafikk…og dårlig tilrettelegging for oss fotgjengere. Eller sagt på en annen måte: typisk fransk trafikk, hvor bilene kjører som det passer dem – og over hodet ikke tenker på de myke trafikantene.

Man parkerer der man vil.

Ja vel, franskmenn er franskmenn, og slik vil de fortsatt være. Vi er dog på besøk er – helt frivillig, i deres fantastiske land.

Det er jo strengt tatt den franske kulturen og levesettet vi er her for å oppleve. Så da får jeg heller lukke øynene for dette og ta meg en kaffe.

Du finner startpunktet/parkeringsplassen her:
https://goo.gl/maps/g1R78iybSyra6MBHA

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..