No Name Pub – A nice place if you can find it

“Hvis du har en Bucket-list, eller tenkt å lage en, anbefaler jeg sterkt å sette No Name Pub høyt opp på lista. Den ligger på Pine Key, øst for Key West i Florida. Et besøk her glemmer du aldri – hvis du kan finne den da…»

No Name Pub er totalt ulik alt annet du noen gang har sett. Garantert! Historien forteller at puben startet som en General Store, eller landhandel. Etter noen år ble virksomheten utvidet med et bordell i andre etasje. Dette gjorde eieren i håp om å øke omsetningen. Denne forretningsideen holdt ikke mange årene, da ryktet begynte å gå om at de besøkende fiskerne så penere ut enn damene på loftet. I say no more.

Et av de tidligste bildene som eksisterer av No name Pub. 📷 No Name Pub

Etter at bordellet ble satt på båten, overtok den litt mer sømmelige avdelingen Bait and Tackle sammen med The General Store. Så på 1950- tallet etablerte eieren den etter hvert så verdensberømte No Name Pub!

For tredje gang parkerte Gråskjeggbloggern sin Mustang utenfor den ikoniske puben på Pine Key. 📷 Laila Kristoffersen

Den lille unnselige, men dog så berømte gule restauranten og puben er et fast stoppested og vannhull for svært mange vegfarende på to og fire hjul – og lokale fiskere og innbyggere langs The Keys her sør i Florida. Her er alle velkomne – så fremt de kan finne den da.

Man kjører ikke til Key West uten en stopp her. Skjermdump: Google Maps

Fra Miami International kjører du US-1 S snaut 3 timer i retning Key West. Midt på Big Pine Key, rett etter Coconuts Bar & Drive Thru Liquor Store (!) tar du til høyre og kjører i ca 5-6 minutter.

Følg godt med og kjør sakte, for muligheten er stor for at du ikke ser den på første forsøk, godt gjemt mellom busker og trær.

Stedet, omgivelsene, varmen, sola, palmene og ikke minst historien til No Name Pub, gjør besøket unikt. 📷 Laila Kristoffersen

Du bør også kjøre sakte av en annen årsak: øya er bokstavelig talt full av rådyr – svært tamme rådyr. Her drikker en vann av hånda til Laila. Å gi dyrene vann er greit, men ikke mat. Da vanker det bøter.

Å gi rådyrene vann er lovlig, men ikke mat.

Før du går inn, sjekk at du har med en 1-dollarseddel. Ingen gjester kommer hit uten. Denne seddelen vil gjøre besøket ekstra minnerikt. Når du har satt deg, be om å få låne en tusj og hjelp til å stifte opp dollaren.

PS. Ingen reagerer hvis du ikke vil følge denne tradisjonen. Vi gjorde det kun første gang.

En ansatt estimerte at det henger et sted mellom 100 000 og 300 000 dollar på veggene her.

Tidligere kunne man stifte opp selv, men nå er det så tykke lag med penger alle steder, at kun ansatte kan henge opp.

Det er ikke bare sedler som henges opp. Over baren henger tusenvis av «badges» fra politi, brann og ambulanse verden rundt. Her henges det opp et norsk politimerke, under vårt første besøk her.

Under en kraftig storm for noen år siden, løsnet flere tusen dollar, da vinden kom inn gjennom sprekkene i veggene. De brukte flere dager på å feste dem igjen.

Sedlene er stiftet i tykke lag, flere steder 5-10 cm tykt. Fri høyde under taket har også endret seg ca en halv meter, grunnet hengende sedler, forteller en av servitrisene. Det er helt surrealistisk å gå rundt her.

Fra vårt første besøk. Nå ligger det lag på lag utenfor disse sedlene.

Hvorfor henges signerte en-dollarsedler på veggen og i taket? Legenden sier at det begynte i gamle dager med de mineral-gruvearbeiderne. Når de besøkte sin lokale pub, signerte de og la igjen en ekstra dollar på lønningsdagen. På denne måten ville de være sikret hvis de besøkte stedet tørste på en dag uten penger. Da kunne de hente den navnede dollaren på veggen og kjøpe en ny øl.

Tradisjonen fortsatte inn i moderne tid som et ønske om lykke og en morsom måte å si «Jeg var her». Mange tilbakevendende gjester kommer også innom for å se om dollaren deres fortsatt henger på stedet de la den – og legge igjen enda en.

Det er ikke store lokaler her, men det er god stemning, og alltid plass en EN til ved disken.

Lokalene er trange og totalt surrealistiske, med masse latter, skravling og god atmosfære. Man blir i godt humør av å sitte her.

Du blir møtt i døra av en servitør, som baner veg til et ledig bord eller krakk ved bardisken. Vi har alltid fått bord med en gang, men det kan sikkert tidvis være noe ventetid. Da er fet bare å sette seg ute i sola og nyte livet så lenge.

Maten er god samme hva du velger. Forrige gang valgte vi den berømte pizzaen, så derfor ble det Pub Basket with fried shrimps, silver dollar fries and coleslaw. 📷 Laila Kristoffersen

Til slutt bør det nevnes at No Name Pub er prisbelønnet for maten sin.

De har blitt tildelt toppscore for mat og service i ZAGAT Survey’s Casual Dining-kategori i mange år på rad. ZAGAT undersøkte over 700 restauranter i Sør-Florida og vurderte No Name Pub som den «beste uformelle matopplevelsen i Florida Keys.» De fortsatte med å si, «hvis du finner det, vil du bli belønnet med den beste pizzaen hvor som helst, chili, røkt fiskedipp og smørbrød servert på papirtallerkener i en ekte gammel, rustikk bar pusset med autograferte dollarsedler.»

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..