Strada Della Forra – for the skilled drivers only

Sir Winston Churchill omtalte Strada Della Forra som verdens 8. underverk, og sa «The road still remains an adrenaline-pumping journey and is definitely not for the faint of lungs, heart, or legs.»

I dag gjør motorsykkelentusiaster og andre reiseglade mennesker det samme som Churchill gjorde på sine eldre dager på ferie i Italia, de kjører Strada Della Forra på 2 eller 4 hjul.

img_7297

Vegen heter offisielt SP38 (Strada Provenziale) og ligger på nordvestkysten av Gardasjøen, ca 5 km sør for Limone Sur Garda. Vegen ble offisielt åpnet i 1913, er 21 km lang og viden kjent som en av de flotteste vegene i nord- Italia.

Filmsnutt fra deler av vegen

img_7263

Under åpningen av vegen, ble det anbefalt å bruke en liten bil med kraftig horn. Det er også i dag regelen: i uoversiktlige svinger og kurver tuter man for å varsle sin ankomst.

img_7271

Til tross for at deler av vegen er sikret med nett, ramler det jevnlig ned steiner. Vi var glade vi ikke kjørte kabriolet i dag. Denne smalt i taket rett over hodet til Laila.

img_7282

Vegen går i naturskjønne omgivelser i provinsen Brescia.

img_7286

Lunsjen anbefales å inntas hos Ristorante Pizzeria Brasa. Restauranten er plassert inne i en av de mange hårnålsvingene. Den er også avmerket på kartet nedenfor.

img_7303

Nettsiden Dangerious Roads omtaler vegen slik: «Strada Della Forra is one of the most scenic drives in the world. This Italian road burrows its way through the mountain in the ravine formed by the river Brasa. A small car with functioning horn is recommended. For the skilled drivers only!»

strada-della-forra

Anbefalt kjørerute. Sett av 3-4 timer på turen. Husk at alle restauranter er stengt i tiden kl. 1500-1800.

Prøv også denne: Strada delle 52 Gallerie – Vegen med 52 tunneler

 

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..