Roosevelt Island Tramway – USA’s eneste pendler-kabelbane

«Roosevelt Island Tramway er kabelbanen i New York City, som spenner over East River og forbinder Roosevelt Island til Upper East Side på Manhattan. New York Times har omtalt den som – The most exiting view in New York City.»

IMG_5729
FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Kabelbanen ligger på nordsiden av Ed Koch Queensboro Bridge, og har siden den ble satt i drift 17. mai 1976, transportert over 26 millioner passasjerer.

IMG_5731

De to gondolene kjører med 15 minutters intervaller utenom rushtiden, mens de i rushet kjører kontinuerlig. Her fra Roosevelt Island-siden.

Banen er en av de få former for kollektivtransport i NYC som ikke drives av Metropolitan Transportation Authority, men av Roosevelt Island Operating Corporation. Du kan allikevel benytte Metrocard her.

cable car
FOTO: ATLASOBSCURA.COM

Hver gondol har en kapasitet på 125 personer, og gjør rundt 115 turer hver dag. Hver tur tar 4 minutter og har en topphastighet på 29 km/t. Hele turen er 950 meter lang. En overraskende effektiv måte å transportere pendlere og turister på. FOTO: momtrends.com

IMG_5732

På det høyeste er det 76 meter ned til East River. Her får man virkelig en 360-graders utsikt.

Roosevelt Island fikk sitt nåværende navn så seint som i 1971 – selvsagt etter tidligere president Franklin D. Før det het øya Welfare Island.

IMG_5736

Man reiser fra den stille og rolige atmosfæren på Roosevelt Island, og 4 minutter seinere er en midt i heksegryta The Big Apple.

IMG_5738Dagens selfie 50 meter over bakken.

IMG_0022
FOTO: ATLASOBSCURA.COM

Roosevelt Island er en overraskende flott øy å utforske, ta en lunch eller kaffe, og bruke 2-3 timer. Det er flere trivelige kaféer og spisesteder her.

Andre lunchsteder i NYC: Tacombi Nolita

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..