Albatros Travel – et reisebyrå med hjerte, hjerne og holdning

«Jeg omtaler meg som en globetrotter – en som reiser verden rundt, er stadig på farten, og ser forskjellige verdensdeler. I 2017 besøkte vi 15 land og amerikanske stater. Kona og jeg reiser alltid på egen hånd. Reisebyråer har vi ikke brukt på mange, mange år. Reisebyråer er ikke noe for oss…trodde vi, helt til vi reiste til India med Albatros Travel. SÅ feil kan en globetrotter ta!»

NOTE: jeg betalte full pris for min reise, og har ingen økonomiske eller andre fordeler av å skrive denne bloggen om Albatros Travel. Jeg bare falt pladask for dem.

En rekke av opplevelsene Albatros ordnet for oss, kan du lese mer om i bloggen min. Bare søk på India i menyen på hovedsiden min.

De bryr seg, de engasjerer seg og de gjør en forskjell. DET kan man ikke si om mange reisebyråer. Les mer om deres engasjement for hjemløse barn i Delhi, gjennom å støtte organisasjonen Karm Marg her.

EmxeBpn6SXKxosOQy0tfbg
Norsk/svenske Herdis Nygård Lindstrøm (i midten) er den perfekte reiseleder. Utdannet sykepleier og tidligere personalsjef på et stort sykehus i Sverige. Hun ordnet alt fra syke reisende, innpåslitne tiggere og selgere, økonomi, billetter, skolebesøk, innsjekking, utsjekking. Kort fortalt: hun var Mor Theresa, Florence Nightingale og streng lærer med steinkontroll – alt i en herlig blanding. Hun kjenner India bedre enn de fleste indere.

Kona og jeg reiser alltid alene på våre reiser rundt om i verden. Da er vi frie og uavhengige av andre. Vi tar det som det kommer og planlegger minimalt på forhånd. Ja, vi leser oss opp på landet og skaffer oss aktuell og nødvendig informasjon, men vi legger ingen reiserute – kun hvor reisa starter og slutter. Under frokosten bestemmer vi retningen videre den dagen.

Dette gjør at vi kommer i kontakt med lokalbefolkningen og får en tett og nær opplevelse av landene vi besøker. Slik har vi gjort det i mange år. Reisebyråer har vi ikke brukt på det vi kan huske. Det er liksom ikke vår «greie» – til nå.

xC%PN8ejRUqJL8FrgB6nfw
At jeg i midten av desember 2017 skulle stå i et klasserom langt ute på landsbygda i Sawai Madhopur i Rajasthan i India, hadde jeg aldri trodd. Dette ordnet Albatros Travel. Dette besøket omtales seinere i en egen blogg.

Årsaken til at vi havnet hos Albatros Travel, var forholdsvis tilfeldig… til å begynne med. En 4-dagers desembertur til Berlin, Tyskland, ble ad-hock byttet ut med et ønske om en 10-dagers tur til India. Enkelt og greit fordi det var varmere i India.

Vår problemstilling var enkel: Hvordan opplever vi mest mulig i India på 10 dager? Svaret fant vi naturligvis på Google. Her var rådene klare: skal dere rekke å oppleve noe på så kort tid, bruk et reisebyrå – og da gjerne Albatros Travel.

India er et krevende land å reise i. Førstegangsreisende som ikke kan reise i 3-4 uker, kan med fordel velge et reisebyrå som kjenner irrgangene og vet å ta seg fram.

«Albatros sider de reiser med hjerte, hjerne og holdning. Dette er ikke bare tomme ord på nettsiden deres. Jeg kan bekrefte at det stemmer. Vi har aldri opplevd maken til sosialt engasjement og omtanke for andre mennesker.» Les mer her

Gråskjeggbloggern

u6bKYnYfQW+iyyXKESToNg
Reiseleder Herdis kjenner svært mange av gateselgerne. Hun vet også hvilke av selgerne som sliter mest, og som trenger litt ekstra hjelp til promotering av varene sine.

Albatros har reist i India i en årrekke. De har eget kontor der og tenker langsiktig og bærekraftig i sitt engasjement i landet.

Albatros har reiser over store deler av verden. Det som Søren Rasmussen startet som et lite dansk reisebyrå i 1986, har nå vokst til et stort og velrenommert reisebyrå med godt over 100 rundreiser i store deler av verden. Du finner dem her.

R2I%XXeqQOuOIc4dbLYoHQ
Albatros har en liten, men svært solid stab i Delhi: Fv. den berømte Dr. Utpal, altmuligmann og «fikser» Sundeep og hans onkel og sjåfør Narender og guide/mor/sjef/ Herdis Nygård Lindstrøm.

Albatros sin stab i Delhi imponerte kraftig. Dr. Utpal var et levende leksikon om India. Det ikke han kan om India, er ikke verdt å kunne. Han pratet godt engelsk og noen ord svorsk. Han var også guide for president Bill Clinton, da han besøkte India i mars 2000.

Sundeep ordnet alt – hele tiden. Han serverte drikke, fant minibanker, kjøpte frukt under veis, og fikset ødelagte mobilladere. Sjåfør Narender holdt oss i live gjennom 10 dager i indisk trafikk. En bragd! Alltid rolig, selv om trafikken kokte rundt oss.

IMG_2769

Er det noe spesielt jeg vil trekke fram som positivt med å reise med Albatros Reiser, så var det det at opplegget var svært gjennomarbeidet, gav mye kunnskap om landet, det engasjerte, viste hjertevarme og koblet oss sammen med mange spennende, reiseglade og erfarne reisende. Reisen var rett og slett en fantastisk opplevelse – takket være Albatros!

Jeg vil virkelig anbefale å reise på tur med Albatros. Du får en opplevelse for livet. Garantert. Og ja, vi skal reise med Albatros igjen.

 

5 kommentarer

 1. Hei Trond! Så hyggelig å lese at du hadde en så fin reise og var fornøyd med Albatros! Jeg er glad for at vi kunne overtale deg inn i reisebyråenes verden 🙂 Kan vi få lov å dele bloggeninnlegget på facebooksiden vår? Mvh Veronica, Albatros

  Liker

  1. Hei. Ja, det kan du gjerne gjøre. Holdt på å bli ny tur med dere til Kina og Tibet også i påsken, men det var fulltegnet.
   Blir California, Nevada, Utah og Arizona i 26 dager med Ford Mustang cabriolet i stedet.
   Prøver en ny tur med dere seinere.

   Liker

   1. Takk for det! Så kjedelig at reisen var utsolgt – men roadtrip i USA er jo heller ikke dumt 🙂 Riktig god tur og så håper jeg dere finner en ny tur og like god opplevelse med oss en annen gang! Mvh Veronica, Albatros

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..