Kjendis for en dag i India

«Hvordan kan det ha seg at en gråskjegget nordmann med caps og mørke solbriller som rusler rundt på Taj Mahal, Agra Fort og Fort Amber blant titusener av andre turister, plutselig blir omsvermet av indere – som bare MÅ ha bilde av seg sammen med denne ukjente norske kjendisen?»

Her ruslet jeg rundt blant verdenskjente bygninger som står på UNESCO’s Verdensarvliste – og så vil plutselig en rekke indere ha bilde av meg! Hallo, hvor surrealistisk kan det bli?

Hvem tror de at jeg er? Tror har rakk å ta 30-40 bilder – minst. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

På vår reise i India for en tid tilbake, besøkte vi en rekke kjente byer og bygninger. Vi stod i kø sammen med tusenvis av andre turister, og følte oss i grunnen ganske små der vi ruslet blant disse kjente og monumentale bygningene.

img_1663
Jeg latet som ingen ting, men hadde store problemer med å ikke le. Etter hvert rygget han tettere og tettere inntil meg. Til slutt kunne jeg puste han i nakken. FOTO AV FOTOGRAFEN: LAILA KRISTOFFERSEN

Vi var som de fleste andre (i utgangspunktet) mer opptatt av å beundre bygningene, enn å se på folk rundt oss. Etter hvert ble jeg allikevel oppmerksom på at flere personer plutselig stod foran meg.

Det spesielle var at de først stod et stykke unna, før de sakte men sikkert rygget nærmere og nærmere meg. I tillegg stod kammeraten eller venninna litt foran og tok en rekke bilder. Dette skjedde etter hvert så påfallende mange ganger at Laila tok bilde av noen av dem.

Hele slekta blir foreviget med superkjendisen og hans kone (skotrekket var påbudt for de som skulle inn i bygningen). FOTO: STORFAMILIENS FOTOGRAF

Flere var også litt mer frempå og spurte høflig om å få ta bilde ved siden av meg eller oss. Som den etter hvert erfarne superkjendisen jeg var, sa jeg selvsagt ja hver gang.

Skal det ikke mer til å glede gjestfrie indere, stiller jeg villig opp.

Tettere inntil meg var det ikke lett å komme for den unge jenta. FOTO: JENTAS MOR

Konklusjonen etter et utall selfier er klar: jeg lever godt med å ikke være kjendis. Jeg har også lært at jeg aldri skal be om en selfie av en ordentlig kjendis. Stakkars folk som opplever dette daglig.

img_1660
Photo Sir? Denne gjengen var ekstra morsom: de byttet på å ta bilde, og stå tettet ved meg. Alle måtte også ha egne bilder med hverandres kamera. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Jeg fikk aldri svar på hvorfor de ville ha bilde av meg og oss. Til det var de alt for opptatt av å ta bilder.

Du kan lese mer om India-reisen vår via nedtrekksmenyen LAND/STAT øverst på bloggen.

Vurderer du å reise til India, anbefaler jeg meget sterkt å vurdere Albatros Travel – et reisebyrå med hjerte, hjerne og holdning (intern lenke) Vi skal reise med dem igjen.

2 kommentarer

  1. Vi opplevde akkurat det samme da vi var i India og besøkte familie. Vi var sikkert eneste europeere i hele Bopahl.

    Liker

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..