«Etter 6-8 timer i fjellet på en +2500-meters topp, returnerer man til Chamonix med tunge bein, sliten kropp og en blytung ryggsekk. Man er sulten, men orker ikke tanken på gå på hotellet og ordne seg, for så å kanskje klare å finne et ledig bord på en restaurant. Løsningen på dette dilemmaet ligger midt i sentrum: Poco Loco.»
Dagen kan startes med Chamonix‘s flotteste fottur: La Brévent til Refuge Bellechat, eller en av de andre turene jeg har linket til nederst i dagens blogg.

Etter en slik naturopplevelse, hva er da bedre enn en dupp i en stol utenfor turistkontoret på Place du Triangle de l’Amitié – for så å kjøpe Chamonix’s beste hamburgere hos Poco Loco i nabogata Rue du Dr. Paccard?

Poco Locos kundekrets kan i stor grad plukkes ut fra følgende særtrekk: de har tursekk på ryggen (med eller uten klatretau), de har fjellsko/tursko, de er litt møkkete (og kan lukte litt), de er i strålende godt humør og forteller høylydt om dagens tur (og om 14 andre turer), de kommer fra hele verden, de prater engelsk/fransk – ofte med en eller annen udefinert aksent, de er sultne og vil ha maten raskt!

Konseptet til Poco Loco er enkelt, genialt – og det funker: Gi sultne og slitne turgåere og klatrere kvalitetsmat og drikke raskt og til en hyggelig pris.

«Do it simple, do it well» skriver AFAR Magasin. Og de har så rett. I 19 år har Poco Loco spesialisert seg på hamburgere her i Chamonix. Her får du du det meste – og de beste burgervariasjonene; fra kylling og kalv via vegetar, til de tradisjonelle.

Om ettermiddagen, når «alle» kommer ned fra fjellet, må det naturligvis påregnes litt kø. Da er det bare å senke skuldrene, sette seg ned ute eller inne og bare nyte dagens naturopplevelser. Maten kommer så snart den er ferdig.

Logistikken er upåklagelig, og køsystemet fungerer. Man bestiller og betaler innerst i lokalet. Så er det bare å si i fra om du vil vente oppe i 2. etasje eller ute.

Lokalet er det smaleste jeg har opplevd. Her har kundene akkurat en dørbredde å bevege seg på, og de skal gjerne ut og inn samtidig. Venting må derfor skje i 2 etasje eller ute.

Til tross for smale og sære lokaliteter, er det en svært så internasjonal og god atmosfære her. Det er tett med folk, men alle er blide, servicen er i særklasse…og det er gratis do i kjelleren!

Kjelleren er like surrealistisk og trang som de andre etasjene, men doen funker.

I 2. etasje sitter man tett-i-tett. Her prater alle med alle, og man deler bord. Er det en ledig plass ved bordet ditt, får du plutselig besøk av en blir turgjenger fra Australia eller Sveits.

Andre fotturer rundt Chamonix som også kan kombineres med hamburgere, crepes eller panini:
Grand Balcon Nord – fotturen som inkluderer kabelbane og tannhjultog