Turtips: Hvordan holde tursjokoladen kjølig?

«Vi kjenner alle følelsen når vi etter flere timer til fots, ENDELIG skal ta en velfortjent sjokoladepause! Vi stikker hånda ned i sekken, og kjenner den klisne og varme sjokoladen som halvstivnet gelè flyter mellom den tørre genseren vi akkurat skulle ta på oss og sitteunderlaget. Jeg har funnet løsningen!»

Dette var en svært kjent situasjon for meg også, helt fra barndommen og frem til forrige tur i Alpene. Jeg har ikke tall på hvor mange tursjokolader jeg har slikket i meg. Det er jo aldri et alternativ å kaste den varme klissete mølja!

Aldri en via ferrata-topptur uten…

De av dere som følger bloggen min, vet at vi har med oss den supernorske tursjokoladen (intern lenke) på alle våre turer. Den er et must.

Gornergrat i Zermatt er intet unntak.

NÅ er dette problemet endelig historie! Og løsningen er like genial som den er enkel – og det beste av alt: jeg fant på det helt selv! Idéen er hverken lånt av andre eller Googlet.

Mappen «blå, stor» er perfekt til en god dagsrasjon.

Gå på nærmeste apotek og kjøp en «FRIO kjølemappe til insulin» (betegnelse blå, stor). Den koster 386 kroner, og er verdt hver krone – allerede etter første topptur. Jeg er herved sannhetsvitne til denne bolde påstand.

Mappa rommer akkurat 4 Kvikk Lunsj.

Jeg legger også en link til mappen her: Apotek1 (ekstern lenke). Dette er ikke produktreklame, og jeg kjøpte mappen min til full pris.

Bruken og holdbarheten er helt upåklagelig. Den inneholder krystaller som aktiveres når de får kontakt med vann. Følg bruksanvisningen som følger med. Den holder akkurat passe «sjokolade-spise-temperatur», altså ikke iskald.

Mappa holder seg kald i flere døgn. Bruksanvisningen er beskjeden i forhold til hvor lenge den holder på kulda. Min holder i 6 til 12 dager!

Den kan naturligvis gjenbrukes i det uendelige. Gi den noen mintter i kaldt vann, så er det klar til bruk igjen.

Du kan se mer om bruken på Youtube (ekstern lenke)

For to erfarne Alpe-farere trenges selvsagt 28 Kvikk Lunsj på en 14 dagers tur.

Vi har selvsagt «tatt den helt ut» og har med 28 Kvikk Lunsj på en 14 dagers Alpetur.

Det innebærer en egen medisinsk minikjølebag i passende størrelse til hele sjokoladelageret. Her benytter vi en dypfrossen vannflaske som kjøleelement, i stedet for et ordinært element. Da har vi også kaldt drikke ved behov under veis.

Vi låner fryserplass i resepsjonene på hotellene vi bor på. Det funker perfekt.

Norsk versjon av det berømte Tobleronebildet» foran Matterhorn i sveitsiske Zermatt.

Sjokoladen på bildet var kjølig, foto- og spiseklar etter flere timer i sekken i stekende varme.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..