Red Rock Canyon i Arizona – The Most Beautiful Place on Earth

«Byen Sedona midt i Red Rock Canyon omtaler seg som The Most Beautiful Place on Earth. Etter en lang dag i området, er det ikke lett å motsi dem. Naturen her er storslått og monumental.»

Cathedral Rock (1.514 m.o.h.) i Red Rock Canyon er en av Arizonas mest fotograferte landemerker. Hvert år besøker rundt 4 millioner mennesker dette fantastiske røde sandsteinlandskapet et par timers kjøretur nord for Phoenix i retning Flagstaff.

IMG_0736

Castle Rock, Bell Rock og Courthouse Rock er sammen med Cathedral Rock de mest kjente landemerkene i dette fantastiske landskapet, som omkranser byen Sedona med sine rundt 10.000 fastboende. Det offisielle navnet på området er Red Rock National Conservation Area. Området innbefatter både Red Rock Canyon og Coconino National Forest.

IMG_0726

National Park Ranger har ansvaret for «protecting and preserving» alle de amerikanske nasjonalparkene og nasjonale rekreasjonsområdene. Ved besøksenteret til Red Rock Ranger Station jobber det i stor grad pensjonister. Dette er lokale mennesker med nærmest ubegrenset kunnskap og lidenskap for nasjonalparken «sin».

Selv om du har lagt en plan for besøket på forhånd, stopp alltid ved besøkssenteret før du reiser inn i en nasjonalpark. Her får du all nødvendig informasjon – ofte også viktig lokal informasjon, i tillegg til kart…og en svært hyggelig prat med en ranger.

IMG_0729

Hvis du først besøker en nasjonalpark eller rekreasjonsområde, er sjansen svært stor for at du blir «hekta» og vil besøke flere. Da er det smart å kjøpe et National Parks and Federal Recreational Lands Pass. De to hovedfordelene er at du kjører forbi køene når du vil inn i en park, samt at du har fri tilgang til alle parkene for ett år.

Trenger du kun et dagspass, kan du selvsagt også kjøpe det.

IMG_0737

Naturen er svært majestetisk og flott her. Sett av en lang dag til besøket her og følg tipsene du fikk fra informasjonssenteret. Rangerne har også  gode tips om hvor man faktisk kan gå på tur ganske alene, og uten å møte en buss full med japanesere.

Parken er typisk amerikansk – på godt og vondt. Vegene og parkeringsanleggene er av topp kvalitet, og alt er lett tilgjengelig. Dette igjen betyr at det er mennesker – og mange mennesker de fleste steder.

IMG_0749

Turmulighetene her er uten grenser. Her er det fotturer for både korte og lange turer. Turforslag får du her.

IMG_0747

Husk godt med drikke og god beskyttelse mot sola og varmen når du går ut. Samme når du kommer hit, er det varmt – tidvis veldig varmt.

IMG_0745

Man blir godt kjent med kaktus etter en dag i nasjonalparken.

fullsizeoutput_568

Til tross for at landskapet fremstår som forholdsvis tørt, er faunaen frodig og mangfoldig her.

IMG_0764

Vil du ha mer enn en dag her, er Sedona en hyggelig by å overnatte i. De tar seg imidlertid godt betalt for det meste her. Ikke så rart, siden det kommer rundt 4 millioner turister hit hvert år. Ikke mange byer har en slik natur utenfor stuedøra.

fullsizeoutput_56a

Sedona omtaler seg selv som «The Most Beautiful Place on Earth». Ikke lett å motsi dem med den naturen rundt seg.

fullsizeoutput_56f

Her går den mest populære «trailen» for de besøkende i nasjonalparken. Man kan gå helt opp til foten av Cathedral Rock. Trail-kart

IMG_0730

Coconino National Forest er også et flott område å gå på tur i. Vi rakk ikke det denne gangen.

Skal du videre dager etter, kan også Flagstaff anbefales til overnatting, en times kjøring nordover. Her er det flere greie overnattingssteder. Skal du spise mat i Flagstaff, er anbefalingen klar: Sivilingeniøren som fulgte drømmen og ble pizzabaker med egen vedovn i Flagstaff, Arizona

2 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..