Rundwanderweg 3150 m.o.h. på toppen av Gornergrat i sveitsiske Zermatt

«Etter en fantastisk togreise med Gornergrat Bahn fra Zermatt og opp til «3100 Kulmhotel Gornergrat», kan man fortsette enda en del høydemeter opp til en rundwanderweg med en usedvanlig flott utsikt. Reis ikke fra Zermatt uten å ha gått denne!»

Er du først i området her, står opplevelsene bokstavelig talt i kø. Jeg anbefaler derfor også å lese bloggen min om Gornergrat Bahn (intern lenke) – en togreise til himmels!

Dagens turforslag er bare en av to fotturer man MÅ gå når man er her på Gornergrat. Den andre kommer i en annen blogg, og går fra Gornergrat og ned til Hotel Riffelhaus og Riffelberg stasjon.

Etter ankomst til Gornergrat, må man ta det sedvanlige Tobleronebildet. Vi nordmenn gjør det også – bare med en HELNORSK vri selvsagt. 📷 Laila Kristoffersen

Tusenvis av mennesker tar det Instagramvennlige Tobleronebildet her hver uke. Hva snakker jeg om? Den berømte sveitsiske Tobleronesjokoladen har sittt motiv fra Matterhorn – Sveits sitt berømte fjell, som sees i bakgrunnen på bildet. Zermatt har endog påberopt seg eierskapet av fjellet.

Her står all verdens nasjonaliteter i kø for å ta bilde av en nyinnkjøpt Tobleronesjokolade og Matterhorn i bakgrunnen. Totalt tullete, men artig å se på for en nordmann som har med sin egen «verdensberømte» tursjokolade.

Dagens gratiskonsert. Alpehorn er et blåseinstrument som stammer fra 1300-tallet og som opprinnelig ble brukt av gjetere i Alpene for å kommunisere over lange avstander.

Rett ovenfor 3100 Kulmhotel Gornergrat, ligger det et utsiktspunkt. Her starter også Rundwanderweg og flere andre korte og lange turstier.

Blå himmel, varmt og godt, unik utsikt, kortreist Apfelschorle og hele dagen foran oss. Life is good! 📷 Laila Kristoffersen

Dagens første fottur er rimelig kort, men har en uslåelig utsikt. Dette er en god start på dagen, og en liten oppvarmingsrunde før neste tur.

Til høyre ligger isbretungen som kommer fra Lyskamm. Til venstre skimtes fjellet Rote Nase, som det går to skiheiser opp til. 📷 Laila Kristoffersen

Lyskamm er et fjell i Wallis-Alpene på grensen mellom Italia og Sveits, med en høyde på 4 527 meter over havet. Fjellet består av en fem kilometer lang rygg med to topper.

Isbretunga fra Lyskamm.

Denne rundturen er perfekt for å danne seg en oversikt over landskapet og fjellene. treffer man med vær og temperatur slik vi gjorde, er naturopplevelsen fullkommen.

Toppen lengst unna til høyre er selvsagt Matterhorn.
For en utsikt!

Besøket vårt på Klein Matterhorn og Isbrepalasset kan du lese om her (intern lenke)

Turforslaget mitt etter denne oppvarmingsturen, kommer i neste blogg.

Tips 1: Alltrails.com (ekstern lenke)viser en rekke turforslag både i Gornergrat og andre steder.

Tips 2: Gornergrat-aktiviteter (ekstern lenke) viser en rekke aktivitetsmuligheter både sommer og vinter.

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..