Kaffepause ved Gygrid’s hytte-location

«Vi skulle på fottur og kjørte tilfeldigvis langs vegen Gleann Comhann i Glencoe, Ballachulish, langt vest i det skotske høylandet. Plutselig dukket et punkt opp på Google Maps: Site Where Hagrid’s Hut was Filmed«. Ok, da ble det fottur og kaffepause der.»

En av mange fordeler med å ikke planlegge så mye før man reiser på tur, er alle de positive overraskelsene som plutselig dukker opp – rent bokstavelig.

Kunsten er bare å være våken, følge med på Google Maps og skiltene langs vegen, og gjøre det som faller seg inn. Valget av denne vegen startet med at den gikk tett på den flotte lille elva River Coe, og passerte den tidligere omtalte telefonboksen i Glencoe Ballachulish (intern lenke).

img_6983
Fotturen startet «mot normalt» med oppholdsvær…det varte i 15 minutter. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Da vi spiste frokost denne grå og våte januarmorgenen i Fort William ved Loch Linnhe, ante vi ikke at vi litt seinere på dagen skulle drikke kaffe på det eksakte stedet hvor Hagrid’s (orginalnavnet til Gygrid) hytte stod under innspillingen av den tredje Harry Potterfilmen «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban» fra 2003.

Nå må det sies at vi har ikke noe annet forhold til Harry Potter enn de fleste andre nordmenn på 50+. Vi har sett alle filmene, og er fascinerte over landskapene som vises i filmene. Derfor var det naturlig at vi skulle på fottur i det skotske høylandet når vi først var her.

img_6986
«Beviset» på at vi har vært her. SKJERMDUMP: GOOGLE MAPS

Det skotske høylandet har en fantastisk natur og ligger godt til rette for korte og lange fotturer. Du må bare være forberedt på regn – og at været tidvis er svært skiftende.

Når dette punktet poppet opp på telefonskjermen, MÅTTE vi jo bare sjekke det opp. Man vet jo som tidligere sagt aldri hva som dukker opp.

img_6988
På denne lille toppen i naturskjønne omgivelser lå hytta til Hagrid. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Stedet er i dag satt tilbake i original stand. Det var også en del av avtalen med grunneier, at det skulle tilbakestilles. Man ønsket ikke en turistattraksjon her.

img_6984
Fra innspillingen av filmen i 2003. FOTO: GLENCOESCOTLAND.COM

Da vi satte oss, trodde vi i vår enfoldighet at vi ville bli sittende her alene. Det varte ikke lenge. I løpet av den korte tiden vi var her, var det 6-8 personer innom og tok bilder. Alle kom kun for å ta bilder og dokumentere besøket sitt.

img_7092
Dette var jo et passende sted å teste utstyret. FOTO: LAILA KRISTOFFERSEN

Dette er bare ett av en rekke «locations» hvor det har blitt gjort innspillinger til Harry Potter, samt en rekke andre kjente filmer. I Fort William bodde vi bl.a. rett over gata for «Harry Potter-toget» The Jacobite Steam Train (ekstern lenke).

Vi besøkte også Glenfinnan Viaduct og Glenfinnan Station Museum. Mer om den i egne blogger om kort tid.

DCIM100MEDIADJI_0040.JPG
Midt under kaffepausa kom selvsagt det skotske regnværet og tåka.

Stien opp til punktet vi stod ved, sier litt om mengden turister og Harry Potter-fans som valfarter stedet, selv om det ikke er noe annet å se en flott natur.

Du finner mer fra Skottland her:

Man kjører ikke over fartsgrensa i Skottland

Afternoon tea på Edinburgh Castle

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..